نرم افزار حسابداری چیست؟

شنبه 20 ارديبهشت 1399
16:22
علی مومنی

امروزه نرم افزارهای حسابداری زیادی در دنیا وجود دارد که با توجه به کارایی و ماژول های در اختیار، قیمت های مختلفی دارند که هرکدام از آنها دارای مزایا و معایب مختلفی می باشند که در ادامه به آن می پردازیم.


اگر یه گشتی در محیط وب زده باشید مطمئنا نرم افزارهای حسابداری مختلف با قیمت های بسیار متفاوتی را مشاهده می نمایید که احتمالا سوال های زیادی از جمله چرا این تعداد نرم افزار حسابداری در بازار وجود دارد؟ و چه تفاوت هایی باهم دارند؟ علت اختلاف قیمت آنها چیست؟ به ذهنتان خطور می نماید. که در جواب این سوال ها باید خدمتتان عرض کنیم که بابت این نوسانات، دلایل بسیار بسیاری وجود دارد که در این مطلب قصد آنالیز موشکافانه آنها را داریم.


*علت تفاوت قیمت نرم افزار های حسابداری چیست؟

علت اصلی تفاوت قیمت نرم افزار های حسابداری به امکانات و برند نرم افزار بستگی دارد . که از این امکانات می توان به پشتیبانی خوب ، سرعت نرم افزار، چند سطحی بودن حسابها ، قابلیت کانورت اطلاعات، قابلیت ارائه فایل خروجی (فایل اکسل) مناسب ، ظاهر زیبا، زیر سیستم های قوی و … اشاره نمود. در واقع شرکت و نرم افزاری می تواند برند شود که امکانات خوبی بتواند ارائه دهد.


الف – امکانات نرم افزار

1-پشتیبانی خوب

پشتیبانی نرم افزار حسابدرای


از آنجایی که کار مالی با توجه به حساسیت موضوع، وقت و زمان نمی شناسد باید نرم افزاری رو خریداری نمود که تیم پشتیبانی آن همیشه در دسترس باشند که در صورت بروز مشکل بتوان با آنها ارتباط برقرار کرد و سریعا به رفع مشکل پرداخت.


شرکت های پیشرو در این حوزه، نحوه پشتیبانی بصورت حضوری، تلفنی، چت و ریموت شدن را جزء خدمات خود قرار داده اند و همچنین زمان پشتیبانی برخی از آنها 24 ساعته می باشد. با توجه به دلایل ذکر شده قیمت پشتیبانی نرم افزار ها متفاوت می باشد ولی معمولا هزینه پشتیبانی در سال اول رایگان بوده و از سال بعد، یک چهارم مبلغ نرم افزار بابت ارائه خدمات پشتیبانی از مشتریان دریافت می گردد.


*** متاسفانه برخی از شرکتهای ارائه کننده نرم افزار حسابداری، مبلغ پشتیبانی سالیانه ای که برای نرم افزار خود قرار می دهند، تفاوت چندانی با خرید نرم افزار ندارد. و برخی دیگر نیز بخشهای زیادی از عملیات پشتیبانی را جزء خدمات پشتیبانی بشمار نمی آورند و از این بابت هزینه جداگانه دریافت می نمایند.


2-اهمیت سرعت نرم افزار حسابداری

سرعت نرم افزار حسابداری


سرعت نرم افزار حسابداری، ویژگی دیگری می باشد که در کیفیت نرم افزار حسابداری تاثیر بسیاری دارد .که این موضوع به دو بخش سرعت پردازش و سرعت کار حسابدار تقسیم می گردد.


سرعت لود و پردازش نرم افزار حسابداری : این مورد با توجه به نوع نرم افزار (تحت ویندوز و تحت وب) متفاوت می باشد ولی موارد مهمی که بخواهیم در نظر بگیریم حداقل سخت افزار مورد نیاز، میزان حجم ذخیره سازی اطلاعات ، امکان جابجای اطلاعات در آینده و … می باشد.

***این روزها برخی از خریداران نرم افزار حسابداری فقط به قیمت آن توجه می نمایند و اصلا به این موضوع دقت ندارند که آیا این تعداد سند در نرم افزار حسابداری خریداری شده قابل ثبت می باشد یا خیر و در نتیجه پس از مدت کوتاهی بطور کامل با یک نرم افزار هنگ و غیر قابل استفاده روبرو می شوند؛ متاسفانه اغلب دیده شده شرکت های ارائه کننده این نرم افزار ها جهت افزایش فروش خود مشاوره خوبی در این خصوص به متقاضیان خرید نرم افزار ارائه نمی دهند.


سرعت کار حسابدار در نحوه کار با نرم افزار: در رابطه با سرعت کار و ثبت اسناد و تهیه گزارشات از نرم افزار، جدا از این مورد که نقش خود حسابدار و تیم حسابداری حائز اهمیت می باشد، خود نرم افزار هم نقش بسزایی در این خصوص تعیین می کند که می توان به دسترسی راحت به منو و امکانات جانبی ، تفصیلی های شناور نرم افزار، ذخیره اتوماتیک شرح های پر استفاده، دسترسی آسان به کدینگ و … اشاره نمود.

***متاسفانه در برخی از نرم افزار های حسابداری که بعضی از آنها هم نسبتا برند هم می باشند برای ثبت یک سند و انتخاب یک طرف مقابل و شخص چندین پنجره باز می شود که بسیار وقت گیر می باشد. و همچنین بابت تعریف یک حساب در نرم افزار سوالها و گزینه های الزامی بسیاری وجود دارد که سرعت کار حسابدار را بسیار کند می نماید.


3-چند سطحی بودن حسابها

طبقه بندی سطح های نرم افزار حسابداری


شاید خیلی از مدیران و تازه کارهای حسابداری با مزایای چند سطحی بودن نرم افزار زیاد آشنا نباشند و آن را خیلی مهم تلقی نکنند، در حقیقت باید خدمتتان عرض نماییم که نسبت به نیاز هر شرکت، قابلیت چند سطحی بودن نرم افزار حسابداری خیلی خیلی مهم می باشد که در واقع ریشه اصلی کدینگ حسابها از این سطح ها (کل – معین – تفصیل ) نشات می گیرد؛ شرکت ها با توجه به گزارش های مد نظر (مرکز هزینه – کالا – مشتری-پروژه و …) به قابلیت چند سطحی بودن نرم افزار احساس نیاز پیدا می کنند.


***شایان به ذکر است میزان حجم فعالیت مالی، دلیل اصلی خرید نوع و چند سطحی بودن نرم افزار حسابداری می باشد. بعضی از نرم افزارهای حسابداری در ایران متاسفانه هنوز قابلیت ارائه تفصیلی شناور را هم ندارند، بگونه ای که باید به یک حساب جزء در دو سرفصل مجزا، دو کد مختلف اختصاص داد که این حالت باعث حجیم شدن بی جهت کدینگ و درختواره حسابها و در نتیجه سردرگمی حسابداران می شود؛ لازم به ذکر است این حالت در اکثر نرم افزار های روز دنیا منسوخ شده می باشد.


4- قابلیت کانورت اطلاعات

قابلیت کانورت اطلاعات در نرم افزار حسابداری


در واقع منظور از قابلیت کانورت در نرم افزارهای حسابداری، همان سوار کردن اطلاعات موجود از قبل، بصورت یکجا و در سریع ترین زمان در نرم افزار حسابداری می باشد.


این مورد برای کسانی که می خواهند از یک نرم افزار حسابداری قدیمی به یک نرم افزار جدید رجوع کنند و یا اطلاعات قبلی خود را در اکسل دارند و وقت از اول سند زدن را ندارند و یا قصد اصلاح یک اشتباه کلی و از پایه را دارند و … خیلی خیلی بکار می آید؛ که از کلیه خریداران نرم افزار حسابداری خواسته می شود این آپشن مهم را حتما مد نظر قرار دهند.


این آپشن که خواسته خیلی زیادی هم از یک نرم افزار حسابداری نیست در خیلی از نرم افزارها متاسفانه وجود ندارد و در برخی از نرم افزارها هم که باید از طریق SQL ، عملیات کانورت انجام گیرد که در نتیجه فقط خود شرکت نرم افزاری می تواند آن را انجام دهد که این موضوع برای شرکتها بسیار هزینه بر می باشد بطوریکه یک حسابدار استخدام شود و از اول اسناد را طبق مدارک ثبت نماید هزینه ای به مراتب کمتری بر روی دوش شرکت ها می گذارد. همچنین با توجه به اینکه عملیات کانورت توسط یک آی تی کار صورت می گیرد نه حسابدار!!! احتمال ضریب خطاها هم وجود دارد؛ پس حتما در خرید نرم افزار حسابداری باید به موضوع دسترسی کانورت اطلاعات برای حسابداران توجه ویژه ای گردد.

نرم افزار حسابداری چیست هوشمند نوین با فضاهای تصویری مختلفی ارائه شده است. در نرم افزار حسابداری هوشمند نوین ماژول های ذیل وجود دارد. پکیج نرم افزار حسابداری هوشمند نوین برای همه اصناف موجود است و بسته به مجموعه ای که از آن استفاده می کند، ماژول های مختلف نرم افزار به مشتری ارائه می شود. در بخش حسابداری، نرم افزار حسابداری هوشمند نوین با در نظر گرفتن نیاز مدیران مالی و اصول حسابداری، طوری طراحی شده است که میتواند نیازهای متعدد یک سیستم حسابداری را به بهترین نحو پاسخگو باشد.

در این ماژول لیست حساب ها، ارزها، هزینه ها و درآمدها، اعتبارات اسنادی، سند حسابداری، سند افتاحیه و اختتامیه، سند حقوق و دستمزد، اسناد import، امور پیمانکاری و … جای گرفته است.

در سیستم حسابداری دوره های مالی در نظر گرفته شده که با شروع هر دوره، شرکت در سند افتتاحیه، ارزش مالی همه حساب ها را ثبت می کند که در آن بخش بدهکار و بستانکار می بایست مساوی باشد. در پایان هرسال مالی نیزهمه گردش های مالی به دارایی گزارش داده می شود.

سند حسابداری یکی از مهم ترین بخش های آیتم حسابداری در نرم‌افزار هوشمند نوین است. در سند حسابداری، یک حسابدار همه رویدادهای مالی را به شکل بدهکار و بستانکار ثبت می کند.


سند حقوق و دستمزد یکی دیگر از قابلیت های هوشمند نوین است که آن را در بین رقبا متمایز کرده است.

بخش VAT که گزارشات فصلی و سالانه به این بخش مربوط می شوند. هر سند خرید و فروشی که در یک مجموعه ثبت می‌شود باید 9 درصد ارزش افزوده در آن اعمال شود. این 9 درصد همان مالیات برا ارزش افزوده است که در همه اسناد خرید و فروش ثبت می شود.


[ بازدید : 153 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به نرم افزار حسابداری است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]